Tilbake BAKGÅRDSFILM

Vi fortsetter også i år med bakgårdsfilm, der tema denne gang er MAT!
Det blir inntak av mat i rikt monn, og vi får oppleve matens raffinerte muligheter - på mange plan. 
Kulinariske overraskelser fra Tante Gerdas kafè!

Fredag 31. August kl.21.00                                          Bill. kr. 150,- Student 100,-
"ETEGILDET" (1973) av Marco Ferreri.
Fire fremgangsrike middelaldrende herrer stenger seg inne i en villa i Paris hvor de vil begå selvmord gjennom å ete seg ihjel. De diskuterer kunst, filosofi og livet, får besøk av prostituerte, promper og kaster opp, mens de hele tiden spiser enorme mengder mat. En absurd og grotesk komedie - og en klassiker!

Lørdag 1.september kl. 21.00.                                     Bill. kr. 150,- Student 100,-
"BABETTES GJESTEGUD" (1987) av Gabriel Axel 

En appetittvekkende hyllest til livets gleder!
Året er 1871. Vi befinner oss i Danmark, nærmere bestemt i en bitteliten, strengt religiøs fiskerlandsby på Jylland. To eldre søstre har en spesiell posisjon blant innbyggerne som døtre av den avdøde prosten, landsbyens åndelige og moralske overhode. De to milde og gudfryktige kvinnene gir hus- og hjerterom til Babette, som har flyktet fra kaotiske tilstander i Paris samme år. I mange år steller Babette for søstrene, tar del i husarbeid og matlaging, som i sin triste nøysomhet (øllebrød og atter øllebrød) står i stil med søstrenes puritanske gudstro. Babettes eneste bånd til hjemlandet er et lotterilodd, og en dag vinner hun 10.000 franc - en enorm sum penger. 
Søstrene frykter at Babette, nå som hun er velbeslått, vil forlate dem. Men Babette overrasker både husvertene og naboene med å invitere dem alle til et festmåltid. Som tidligere kjøkkensjef ved en av Paris' mest eksklusive restauranter, behersker Babette den mest raffinerte kokekunst. Dette har vært hennes hemmelighet til nå! De gudfryktige gjestene kommer til Babettes fest utelukkende fordi de ikke vil såre henne. Men av respekt for sin strenge Gud er de fast bestemt på å unngå å nyte rettene. 
Skildringen av dette fornøyelige måltidet fyller store deler av filmen, men filmen rommer også en kjærlighetshistorie mellom den ene av søstrene og en munter og matglad general. Babettes Gjestebud, som er basert på Karen Blixens novelle med samme navn, er en varm og lys og utrolig morsom film. Regissør Gabrile Axels Oscar-vinner er preget av utsøkt fotografering og eminente skuespillerprestasjoner.

Arrangementet støttes av Hamar kommune og Norsk Kulturråd