Tilbake Program

Bilde: 2019-01/plakat-lars.jpg

Lørdag 19.januar kl. 14.00       Tante Gerda Kafe
LARS KOLBERG OG JOHAN BERGGREN 
Johan Berggren og Lars Kolberg tjorer opp på Tante Gerda. I saltasken har de med en ladning av egen-skrevet materiale. Det blir sanger å le av og sanger å gråte til, på norsk og på engelsk. 

Johan Berggren en 25 år gammel musiker fra Jørstadmoen - en ikke så velbefolket perle ved Gudbrandsdalslågens tilløp til Mjøsa. Musikken har alltid stått i fokus og etter å ha vært involvert med forskjellige band i Lillehammers musikkscene har han nå tatt steget videre for å satse på sin egen karriere. Musikken bærer tydelige preg av å være inspirert av et amerikansk lydbilde med røtter i både blues, folk og country. Etter å ha tilbragt et halvår i Nashville for inspirasjon er han nå klar for å vise resultatet av arbeidet han har lagt ned. Debutplata “For Now I’m Good Right Here”, produsert av Alexander Pettersen(The South, Ida Jenshus, Stein Torleif Bjella m.fl) blir sluppet i november og blir fulgt opp med turné på vårparten.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1fZoJIDMgXCEflsjR2KJ42?si=pBs6L-WVQcup-zHekPywiA

Facebook: https://www.facebook.com/johanberggrenmusic/

Lars Kolberg måtte gjennom et grundig samlivsbrudd og en havarert doktorgrad i økonomi før han fant frem til låtskrivingen. Prestesønnen (43) fra Snertingdal / Oslo flirter med western-swing, southern-soul, spagetti-western og honky-tonk. Antakelig er det første gang flere av disse sjangerne i det hele tatt berøres i norskspråklige sanger. Det kan høres ut som om du har funnet en gjenglemt kassett fra 70-tallet i hanskerommet i Opel-en til onkelen din. Dette er ikke pop-country! 

Tekstene til Lars berører tidløse country-temaer som fyll, svik, savn og tog. Lars har spilt inn musikk med noen av de største og mest rutinerte navnene i bransjen i London, Nashville og Los Angeles. 

Spotify:
https://open.spotify.com/artist/419ZIi3HuNUjER6vp4Duy1?si=RIY-DzNyQm6MegQh-Jvn3g

Facebook:
Www.facebook.com/sangerersomfo

Lørdag 26.januar kl. 14.00     Tante Gerda Kafe
PIANOELEVER VED HAMAR KULTURSKOLE
BOLTRER SEG I JAZZ!

Fredag 1. februar kl.19.00. Røhnesalen                                                    Bill. 250/200/100
ANDERS LILLEBO BAND
Multiinstrumentalist Anders Lillebo har skapt sitt eget musikalske uttrykk med elementer fra ulike former for folkemusikk i tillegg til jazz- og pop-musikk. Han startet sin musikalske løpebane med å studere jazzpiano, men tilbrakte senere flere år i Irland hvor han fordypet seg i folkemusikken fra øya.
​Anders slapp i 2017 sin debutplate «Departure» til gode anmeldelser. Hans andre plate, «Homecoming» kommer i Januar 2019. Denne skal han presentere hos oss! Det synes vi er stas.

Anders Lillebo: Trekkspill
Olav Rossebø: Fele og banjo
James Taylor: Gitar
Gideon Anderson: Bouzouki og bodhràn

Torsdag 7.februar kl.20.30. Røhnesalen                                                      Bill. 250/200/100
MARJA MORTENSSON     

Med albumet Mojhtestasse tar Marja Mortensson og bandet de gamle joikene fram i lyset og utvikler et sjelfullt lydbilde som yter den sør - og umesamiske musikktradisjonen rettferdighet, kjærlighet, befrielse og fornyelse.
Hun finner tilbake til de gamle joikene, som har vært borte i flere generasjoner i det sørsamiske området i Hedmark, og som legger grunnlaget for sørsamisk og umesamisk musikktradisjon. Slik viderefører hun kulturarven samtidig som hun lager nye joiker.

Marja Mortensson - joiker og sang
Jakop Janssønn - perkusjon
Daniel Herskedal - tuba

NB! Konserten starter kl.20.30 fordi det også denne kvelden k.19.00 er en forestilling på Hamar Kulturhus med samisk kultur som tema:
Stor-Stina - et gjestespill fra Åarjelhsamien Teatere.
Nå kan du få med deg begge!

Torsdag 21.februar kl. 19.00.  Røhnesalen                                                  Bill. 250/200/100
HANS FREDRIK JACOBSEN
Hans Fredrik Jacobsen kommer med sin 4. solo-CD i februar 2019. "Øre" er en hyllest til en musikers viktigste verktøy. Hans Fredrik er en av landets mest allsidige musikere og vil være kjent for mange for sitt lange samarbeid med kona Tone Hulbækmo. Andre stikkord er Kalenda Maya, Secret Garden og Grand Prix i 1995, og dessuten samarbeid med en rekke av landets fremste artister som Sissel Kyrkjebøe, Knut Reiersrud og Sondre Bratland m fl. Hans Fredrik er en multiinstrumentalist med blåseinstrumenter (særlig fløyter) som spesiale, men han synger også, gjerne til sitt eget gitarakkompagnement, og på denne konserten vil publikum får høre både musikk fra den nye c’en, som består mest av instrumentalmusikk, og sanger fra Hans Fredrik’ store repertoar av egenkomponerte viser, både med egne tekster og tekster av bl a Erik Bye, Ove Røsbak, Per Ås Eng og Halldis Moren Vesaas.

Torsdag 7.mars kl. 19.00. Røhnesalen                                                        Bill. 250/200/100
TROND GRANLUND
Etter 40 år på vegen er denne allsidige musikeren still going strong, og nå tar han med seg bandet sitt og kommer til Hamar. Denne gangen er det gamle arbeidersanger som er tema, fra hans siste utgivelse "Tanken er fri."
Det blir også noen av hans gode gamle norske slagere,  som "Himmelvogna" m.m
Hold av kvelden!

Torsdag 4.april kl. 19.00.  Røhnesalen                                                    Bill. 250/200/100
GROUPA
Svensker gjenskaper norsk folkemusikk!
I sin albumserie Kind of Folk fortsetter Groupa å utforske og gjenskape den nordiske folkemusikken – denne gang med fokus på Norge. Trioen kombinerer tradisjonelle melodier med innovativ instrumentering og fintfølte improvisasjoner. Det nye albumet er en oppfølger av den gramminominerte Kind of Folk – Vol. 1 Sweden fra 2016.
Groupa bruker musikk som spilles i alt fra bryllup til begravelser, fra
kulokk til Grieg. Ofte handler det om dansemusikk som er blitt fremført av spelemenn. Groupa strekker låtene ut, betrakter dem fra forskjellige vinkler og i skiftende belysning, og gjør dem til sine egne. Noen ganger kan du bare høre en antydning av orginalmelodien.

Terje Isungset - slagverk/mungiga
Mats Edén - feler
Jonas Simonson - fløyter

Torsdag 6.juni kl. 19.00.  Røhnesalen.                                                         Bill. 250/200/100
STAMPESTUEN
Stampestuen slapp sin debutplate «Brev fra Amerika» våren 2018 til strålende mottakelse. Musikken på platen er basert på gamle emigrantviser fra begge sider av Atlanteren.

Annar By, gitar og sang
Beate Børli Løkken, sang
Jon Brodal, fele
Anders Lillebo, trekkspill

Allerede den første gangen de fire medlemmene i Stampestuen spilte sammen skjønte de at de hadde et unikt uttrykk. Anders Lillebo, Beate Børli Løkken, Jon Brodal og Annar By var alle godt etablerte musikere på den norske jazz-og folkemusikkscenen før deres felles interesse for gammel visemusikk brakte dem sammen. De fant raskt tonen både på og utenfor scenen og bestemte seg for å danne bandet Stampestuen. Sammen arbeider de med gamle viser fra inn- og utland, og forsøker å trekke disse inn i vår tid. Stampestuen ønsker først og fremst å være historiefortellere, og slik gi lytteren et innblikk i de mange skjebnene som skjuler seg bak disse tekstene.
I arrangereringen av musikken henter de inspirasjon fra ulike sjangre som jazz, pop og folkemusikk men forsøker likevel å være tro mot den opprinnelige «sjelen» i visene. Gjennom en innovativ bruk av instrumenter som trøorgel, hardingfele, dulcimer og salmodikon skaper de et spennende sound som presenterer de gamle tekstene på en god måte.
Stampestuens debutplate «Brev fra Amerika» tar for seg emigrant-viser og annen musikk som knyttes til den norske utvandringen til Amerika.