Tilbake Program

Bilde: 2018-07/tony-t.jpg

Lørdag 21.juli kl.14.00  Hatten går på Tante Gerda
Ø&T
Et band utenom det vanlige….
De er fleksible  – duo eller trio, hvor som helst og når som helst… De er historiefortellere i tradisjonen av Woody Guthrie, Robert Johnson, Cisco Houston, Blind Blake, Bob Dylan…sanne historier og ville skrøner…De spiller roots, en blanding av blues, folk og litt attått… Mike Seeger beskrev roots som musikken som faller mellom sprekkene  -  vanlige menneskers liv før og nå, det dramatiske og det hverdagslige, støvete landeveier og storbyens bakgater, fengsel og frihet, slit og glede…og det svinger!
Øystein (vok/gitar/banjo), Kmysle (gitar/dobro/mandolin), Tony (vok/munnspill)

Søndag 12. August kl.14.00
Loppemarked i Strandgata og musikk i bakgården!
COUNTRY DAGGER
Country&bluesgrasband med musikere fra Ringsaker og Odalen, som hyller noen av countrymusikkens største sangere og låtskrivere.
Miriam Helene Sundheim Sandum - vokal, kor
Stian Vestby - vokal, akustisk gitar
Henrik Rindal - telecaster
Thomas Vik - banjo, lap steel
Erlend Bekken - bass
Runar Myhrer - trommer, kor

Lørdag 18.august kl.14.00
GLO - Geir Lund Orkester
Geir Lund - gitar/vokal
Morten Strypet - bass
Skjalg Lidsheim - perkusjon
Frode Berntzen - gitarer
Vegar Ellevset - tangenter

GLO ble dannet i 2014, som en videreføring av samarbeidet med Geir Lund sin albumutgivelse, «I bøddelens tegn» fra 2011. Et samarbeid som styrket seg og resulterte i albumet «Forandrer hele verden» i 2015. Bandet spiller kun Geir Lund sine låter og lager arrangementer til disse.
GLO er straks klare med nytt album, og nye låter vil bli presentert sammen med kjente gamle.
GLO lager all musikk selv, og gjør musikalsk akkurat hva de vil, innenfor alle sjangere. Publikums tilbakemeldinger forteller at GLO har funnet sitt et eget uttrykk. Både tøft og vakkert, sammensatt og enkelt. Med andre ord, man er ikke likegyldig til GLO. Sangene har norske tekster med innhold som berører. Rock, blues, punk, jazz, funk, pop.
Alle bandmedlemmene er del av et veldig aktivt musikkmiljø på Hamar, og tilknyttet flere musikalske prosjekter. Til sammen får vi kanskje fire musikalske utgivelser i år, der denne gjengen er delaktig. Tidligere nevnte GLO sitt kommende album! Frode Berntzen med sitt «Briskebyen Lyttemannslag», Morten Strypet med bandet «MEER», og Geir Lunds allerede utgitte soloalbum «På skøyter gjennom kosmos». Skjalg Lidsheim ga ut albumet «Stop for a while», med bandet «Low-fly quintet» i 2017.

Lørdag 25.august kl.14.00
BAKGÅRDSFEST
Med Rolf Jacobsens venner. Årets gjest: Tor Karset

Se linken til "bakgårdsfilm"
Fredag 31. August kl.21.00  BAKGÅRDSFILM    Bill. kr. 150,- Student 100,-
Tema på bakgårdsfilmfestivalen i år er MAT!  Det blir det mer enn nok av i denne filmen
"ETEGILDET" (1973) av Marco Ferreri. 
Fire fremgangsrike middelaldrende herrer stenger seg inne i en villa i Paris hvor de vil begå selvmord gjennom å ete seg ihjel. De diskuterer kunst, filosofi og livet, får besøk av prostituerte, promper og kaster opp, mens de hele tiden spiser enorme mengder mat. En absurd og grotesk komedie - og en klassiker!

Lørdag 1.september kl. 21.00.   BAKGÅRDSFILM   Bill. kr. 150,- Student 100,-
Kvedens film: "BABETTES GJESTEBUD" (1987) av Gabriel Axel

En appetittvekkende hyllest til livets gleder, som viser matens raffinerte muligheter - på mange plan. 
Året er 1871. Vi befinner oss i Danmark, nærmere bestemt i en bitteliten, strengt religiøs fiskerlandsby på Jylland. To eldre søstre har en spesiell posisjon blant innbyggerne som døtre av den avdøde prosten, landsbyens åndelige og moralske overhode. De to milde og gudfryktige kvinnene gir hus- og hjerterom til Babette, som har flyktet fra kaotiske tilstander i Paris samme år. I mange år steller Babette for søstrene, tar del i husarbeid og matlaging, som i sin triste nøysomhet (øllebrød og atter øllebrød) står i stil med søstrenes puritanske gudstro. Babettes eneste bånd til hjemlandet er et lotterilodd, og en dag vinner hun 10.000 franc - en enorm sum penger. 
Søstrene frykter at Babette, nå som hun er velbeslått, vil forlate dem. Men Babette overrasker både husvertene og naboene med å invitere dem alle til et festmåltid. Som tidligere kjøkkensjef ved en av Paris' mest eksklusive restauranter, behersker Babette den mest raffinerte kokekunst. Dette har vært hennes hemmelighet til nå! De gudfryktige gjestene kommer til Babettes fest utelukkende fordi de ikke vil såre henne. Men av respekt for sin strenge Gud er de fast bestemt på å unngå å nyte rettene. 
Skildringen av dette fornøyelige måltidet fyller store deler av filmen, men filmen rommer også en kjærlighetshistorie mellom den ene av søstrene og en munter og matglad general. Babettes Gjestebud, som er basert på Karen Blixens novelle med samme navn, er en varm og lys og utrolig morsom film. Regissør Gabrile Axels Oscar-vinner er preget av utsøkt fotografering og eminente skuespillerprestasjoner.

BAKGÅRDSFILM er støttet av Hamar kommune og Norsk Kulturråd

Torsdag 6.september kl.19.00 Bill. 250/200         RØHNESALEN
SKAL DU LANGT
Margrete Nordmoen - sang
Annar Nohre By - gitar og sang
Vegar Vårdal - feler
Alle de utrolig fine sangene som vi ikke vet hvem som har laget, men som mange har sunget mye, formet og gjort til sine, de går aldri ut på dato. Margrete Nordmoen har gjort mange av sangene til «sine», formet videre og arrangert dem sammen med Annar Nohre By, på gitar/sang og Vegar Vårdal på fele.
På plata «Skal du langt», som slippes i 29. juni, har de spilt inn et lite knippe låter som har levd lenge her øst i skoga. Nå gleder de seg til å møte publikum med sine versjoner.
Velkommen til en konsert som byr på mange av livets stemninger og følelser, alt fra såre kjærlighetsviser og het romantikk til vare bånsuller og heftig dansemusikk! Dette blir en varm opplevelse

Lørdag 15.september kl.14.00 Fri entrè
ÅPEN SCENE
Tante Gerdas Scene inviterer alle som vil opptre for et lyttende og velvillig publikum!
Påmelding ved ankomst

Lørdag 22.september kl.14.00. Hatten går
BIRGER AASLAND
Fremfører egne viser

Søndag 30.september kl.19.00 Bill.250/200        RØHNESALEN
JAVID AFSARI RAD TRIO
Javid Afsari Rad er opprinnelig fra Iran, der han har studert klassisk persisk musikk. Santur er hans hovedinstrument. Han komponerer også musikk og leder ensemblene ComboNations, Rumi Ensemble and Norwegian World Orchestra. I 2008 ble han av Oslo kommune hedret som "årets musiker."
http://www.javidafsarirad.com/#about

Gå ikke glipp av dette!