Tilbake Program

Bilde: 2018-01/sigurdhole.jpg

OBS! Grunnet sykdom er konserten den 1.februar desverre avlyst, og utsatt til den 15.februar

Torsdag 15.februar   kl. 19.00.  RØHNESALEN
SIGURD HOLE

Elvesang slippes i januar 2018, og er Sigurd Holes første utgivelse for solo kontrabass. Albumet tar utgangspunkt i hans mangeårige utforskning av kontrabassen inspirert av blant annet klanglige elementer fra norsk folkemusikk og lyden av den japanske bambusfløyten Shakuhachi. Som albumtittelen antyder er lyder som oppstår i naturen en annen viktig inspirasjonskilde. Gjennom arbeid med utradisjonelle spilleteknikker og ulike stemminger skapes klanger, rytmer og teksturer som kan frembringe assosiasjoner til alt fra dype tordenskrall til lyden av en duggdråpe som faller mot bakken. Musikken kan beskrives som minimalistisk, vakker og ettertenksom, men har til tider både en mer leken og ekspressiv karakter.

Sigurd Hole, født og oppvokst i Rendalen, er kjent fra sitt arbeid som bassist, komponist og arranger med musikere og ensembler som Karl Seglem, Helge Lien, Eli Storbekken, Jon Eberson Group, Eple Trio og Kringkastingsorkesteret. Han har de siste årene også vært fast medlem av Tord Gustavsens ensembler. Som kontrabassist representerer Sigurd et særegent uttrykk hvor tydelige influenser fra blant annet norsk folkemusikk farger spillestil og tonespråk. Han har et 30-talls plateutgivelser bak seg, og kan vise til omfattende konsertvirksomhet både nasjonalt og internasjonalt i land som Japan, India, Australia, Tyrkia, Tyskland, England, Frankrike, Brazil og Azorene. Sigurd har vært nominert til Spellemannpris to ganger, sist i 2016 for sitt samarbeid med folkesanger Eli Storbekken på plata "Fabel". I 2018 debuterer han med to utgivelser i eget navn - i tillegg til "Elvesang" slipper han ny plate med egen trio og nyskrevet musikk i mai.

Web: http://www.sigurdhole.no/
Video: 1. vimeo.com/237161645 2. vimeo.com/237109129 3.vimeo.com/237094625

Foto: Ingvil Skeie Ljones

Billetter: kr. 250,-
Medlemmer av Tante Gerdas Scene og Hamar Jazzklubb: kr. 200,-
Kontant eller Vipps
BIlletter kan også bestilles på Tante Gerda, tlf. 48248741

Lørdag 17. febr. kl.14.00. Hatten går   -   TANTE GERDA
HARALD HOUGAARD:
MINNEKONSERT FOR LEONARD COHEN
Harald har lang erfaring som musiker i forskjellige genre, og har de senere år arrangert en rekke såkalte "tributekonserter" med Cat Stevens, George Harrison, Bob Dylan, Paul Simon, Leonard Cohen, Bob Dylan. Harald spiller i bandet the Johnny Cash Machine.
Lørdag 3.mars kl.14.00. Hatten går           TANTE GERDA
TRIO GYLLENSVÂRD
Eivind Dølerud - fiolon
Kristina Gyllensvärd - vokal 
Oddbjørn Skeie
- gitar
Musikk av bl.a. Vreeswijk, Villa Lobos, viser, jazz og klassisk.
"Gyllensvärds stemmeprakt og Skeie og Dølerud sin virtuose traktering av sine respektive instrumenter skaper herlig samklang." (Avisa Valdres 9.februar 2012)

Fredag 9.mars kl.15.30 Fri entrè           TANTE GERDA
INN I POESIEN
Opplesning ved elever fra ungdomsskolene Ajer, Børstad og Ener som har deltatt på poesiverksted. Programleder: Arne Hugo Stølan. Arrangementet er en del av Nordisk Poesifestival/Rolf Jacobsendagene.

Lørdag 10.mars kl.16.30 Fri entrè      RØHNESALEN
ÅPEN POESISCENEUngdom og voksne får muligheten til å lese opp egne dikt for et publikum. Påmelding ved ankomst. Hver person får 3–5 minutter. Programleder: Ted M. Granlund. Arrangementet er en del av Nordisk Poesifestival/Rolf Jacobsendagene

Torsdag 15 mars kl.19.00.    RØHNESALEN
Hulbækmo & Jacobsen familieorkester

Tone Hulbækmo, vokal, harpe, lyre og trøogel
Hans Hulbækmo-slagverk, munnharpe, sag
Alf Hulbækmo,tangenter, altsax, munnspill
Hans Fredrik Jacobsen, fløyter, sopransax, torader, gitar

En familie som i alle år har hatt musikken som en felles arena har startet eget familieorkester og lanserer nå debutplata si «På snei»! Hans og Alf var tidlig med på lasset på turneer i inn og utland sammen med mor og far Tone og Hans Fredrik og har etterhvert
gått sine egne veier innen musikken. I orkestret møtes familien på en spennende arena der hver enkelt bidrar med sitt svært personlige uttrykk og innfallsvinkel.
De ønsker å formidle et frodig og lekent musikalsk univers på tvers av sjangre. Sammen har de en levende musikalsk familietradisjon i tre ledd, fra besteforeldre via foreldre til barnebarn. Sammen har de også reist rundt i verden og blitt inspirert av folkemusikk fra ulike kulturer, av mennesker de har møtt, sanger og musikk de har plukket opp. Alt dette putter de opp i sin musikalske smeltedigel som er familiens helt egen, hver og en kommer med sine bidrag fra jazz, impro, blues, folkemusikk, middelaldermusikk og egenkomponert
musikk, og dette puttes opp i gryta deres. Ut kommer et meget personlig musikalsk heksebrygg der en kan kjenne igjen elementer fra ulike sjangre, men her i en helt egen tapning.

Billetter: kr. 250,-
Medlemmer av Tante Gerdas Scene: kr. 200,-
Kontant eller med Vipps. 
Billetter kan også bestilles på Tante Gerda, tlf. 48248741

Lørdag 28.april kl. 19.00.  RØHNESALEN
ANDERS LILLEBO TRIO

Anders Lillebo er en av Norges fremste utøvere innen irsk folkemusikk. Han startet sin musikalske løpebane med å studere jazzpiano men har i løpet av de senere årene egnet seg stadig mer til ulike former for folkemusikk. Han tilbrakte bla. to år i Galway på Irlands vestkyst, hvr han lærte tradisjonell irsk folkemusikk fra noen av de beste musikerne innen sjangeren. I 2017 utgav Anders sin debutplate, Departure, i samarbeid med den anerkjente irske produsenten Jack Talty. Den svenske folkemusikeren Esbjörn Hazelius medvirker også på platen. Departure har så langt blitt meget godt mottatt og fått rosende omtaler i bla. «Irish Music Magazine» og «The Living Tradition». Med seg i Anders Lillebo Trio har han norske Olav Christer Rossebø og engelske James Taylor. Sammen presenterer de irsk tradisjonell folkemusikk på et høyt nivå, med innslag av egne komposisjoner og skandinavisk musikk. 

Anders Lillebo - trekkspill 
Olav Christer Rossebø – fele & banjo 
James Taylor - gitar 

Billetter: kr. 250,-
Medlemmer av Tante Gerdas Scene: kr. 200,-
Kontant eller med Vipps
Billetter kan også reserveres på Tante Gerda tlf. 48248741