Tilbake Program

Bilde: 2019-05/koch-bilde.png

Lørdag 1.Juni kl. 14.00.   Tante Gerda   Hatten går
ENDRE KOCH
Endre tar med en turkis stratocaster, en mørk røst og en sekk full av låter som er arrangert for tapping-gitar, både egne og andres. Eksempel på artister er Tom Waits, Carole King, Bill Withers, Jimi Hendrix, The Beatles, Gary Moore med mer.
Tapping er en spillestil hvor man trykker fingrene ned på strengene og gitarhalsen omtrent som pianistene gjør på tangentene. Jeg spiller stort sett akkorder og «bass» linjer med venstre
hånd og melodi/improvisasjon med høyre hånd.
Det blir god stemning og lugn musikk og arrangementet er barnevennlig. Velkommen!

Torsdag 6.juni kl. 19.00.  Røhnesalen.                                                         Bill. 250/200/100
STAMPESTUEN
Stampestuen slapp sin debutplate «Brev fra Amerika» våren 2018 til strålende mottakelse. Musikken på platen er basert på gamle emigrantviser fra begge sider av Atlanteren.

Annar By, gitar og sang
Beate Børli Løkken, sang
Jon Brodal, fele
Anders Lillebo, trekkspill

Allerede den første gangen de fire medlemmene i Stampestuen spilte sammen skjønte de at de hadde et unikt uttrykk. Anders Lillebo, Beate Børli Løkken, Jon Brodal og Annar By var alle godt etablerte musikere på den norske jazz-og folkemusikkscenen før deres felles interesse for gammel visemusikk brakte dem sammen. De fant raskt tonen både på og utenfor scenen og bestemte seg for å danne bandet Stampestuen. Sammen arbeider de med gamle viser fra inn- og utland, og forsøker å trekke disse inn i vår tid. Stampestuen ønsker først og fremst å være historiefortellere, og slik gi lytteren et innblikk i de mange skjebnene som skjuler seg bak disse tekstene.
I arrangereringen av musikken henter de inspirasjon fra ulike sjangre som jazz, pop og folkemusikk men forsøker likevel å være tro mot den opprinnelige «sjelen» i visene. Gjennom en innovativ bruk av instrumenter som trøorgel, hardingfele, dulcimer og salmodikon skaper de et spennende sound som presenterer de gamle tekstene på en god måte.
Stampestuens debutplate «Brev fra Amerika» tar for seg emigrant-viser og annen musikk som knyttes til den norske utvandringen til Amerika.

Lørdag 15. juni kl.14.00.  Tante Gerda    HAtten går
SPELEMANNSLAGET LEIK
Har med seg feler og drar en pols eller to!
Å ha LEIK på besøk er en hyggelig tradisjon vi ser fram til

Torsdag 20.juni kl. 19.00. Bill. kr. 250,-
VISEKAFETURNÈ    på Tante Gerda med
ERIK LUKASHAUGEN OG ANNAR BY
Billetter kan forhåndskjøpes på tikkio.com eller kjøpes i døra.

Lørdag 22 juni kl. 14.00. Tante Gerda    Hatten går
BAARDSEN
BAARDSEN er artistprosjektet til Stavangerfødte Trond Helge Bårdsen, som de siste 20 årene har vært en del av Oslo sitt yrende musikkliv både som artist og musiker i diverse musikalske prosjekter. 
21. September 2018 slapp artisten sitt andre norskspråklige album "Sopp under fasaden", oppfølgeren til "Skygger fra ei aen tid" (2015)
Det nyeste albumet mottok støtte både fra tekstforfatterfondet og arbeidsstipend fra tono i forbindelse med komponeringen og høstet bl.a en femmer i Stavanger Aftenblad. Musikken til Baardsen er preget av personlige tekster i et slags viseformat, men som regel med rockens estetikk sterkt til stede både i sjel og fremføring. Musikken fremføres da også "live" i to formater - enten nakent med piano og gitar som akkompagnement til Baardsen´s vokal - eller akkompagnert av et dyktig band, bestående av musikere fra Oslo´s musikkmiljø, med Baardsen i front enten på piano, gitar, med tekster på rogalandsk i sentrum.
Baardsen har i forbindelse med lanseringen av sitt nyeste album (som ennå ikke er helt over) spilt 9 konserter i de to forskjellige formatene. 
Turnéen har til nå besøkt Oslo, Asker, Trondheim, Fredrikstad, Horten, Sandefjord og Stavanger
Turneen er støttet av FFUK og MFO´s vederlagsfond.
Baardsen har hatt en rekke låter på spillelister som NPS, New Nordic Indie m.m og har hatt utstrakt radiospilling både nasjonalt og regionalt
Han har også vært på en rekke turneér både i solo og bandformat.
Anmeldelser:
".... Baardsen synger som han mener det" - Terningkast 5, Geir Flatøe, Stavanger Aftenblad 21.09.2018
https://www.aftenbladet.no/kultur/i/4deVRG/Jarbu-i-eksil
".......en sånn artist som greier å kombinere diktning med historiefortelling, uten at det blir platt. Med enkle grep evner han å sette ord på en ensomhet som mange opplever når de bikker middagshøyden i livet…..”
https://www.platespilleren.com/singler/blog/baardsen-har-skjont-det

Lørdag 6.juli kl. 14.00. Hatten går
SØSTRENE RØSTAD m/SIMEN

Tone-Lill Røstad Klokkervold-vokal
Marita Røstad-vokal og piano
Simen Strand- trommer
Denne musikken er en blanding av velkjente coverlåter og egenkomponert musikk, og synges av begge søstre. Simen er med på trommer/perkusjon. Trioen hadde sin debut på Kaffka på Gjøvik tidligere i vår, hvor de trakk fullt hus.
Så da blir det vel det på Tante Gerda også!?   Velkommen!

Lørdag 3.august kl. 14.00. Hatten går
WINDMILLS & GIANTS på Tante Gerda
Band fra Oslo som spiller folkrock/americana med innslag av indie, pop, og alt-country.
Søndag 11. august kl. 17.00 Hatten går
RAGS & FEATHERS på Tante Gerda
Oddbjørn Austevik: gitar og vokal

Kjersti Tingelstad: vokal og fiolin
Rønnaug Tingelstad: vokal og fiolin
Tolker Leonard Cohen
Lørdag 17.august kl. 14.00. Hatten går
GLO
Geir Lunds orkester besøker igjen Tante G!
Med Geir Lund, Morten Strypet, Frode Berntzen, Skjalg Lidsheim og Vegar Ellevseth.
Lørdag 24.august kl. 14.00 Hatten går
BAKGÅRDSFEST
med Rolf Jacobsens Venner