Tilbake Program

Bilde: 2019-03/ann-iren.jpg

Lørdag 30.mars kl.14.00.   Tante Gerda  -  Hatten går
ANN-IREN HANSEN

Ann-Iren Hansen er frilansmusiker med base i Bodø. Hun har en master i musikk fra Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark. Årene hun tilbrakte utenlands gav solid faglig kompetanse – men kanskje enda viktigere –hun fikk se Nord-Norge med nye øyne og oppdaget verdien og nærheten i å uttrykke seg på dialekt. Etter denne oppdagelsen har Ann-Iren nesten utelukkende skrevet sanger med sin karakteristiske vesterålsdialekt. Historiene i låtene hennes har utspring fra den nord-norske naturen og tilværelsen til menneskene nord for polarsirkelen. På albumet "Tjernet", får vi bli med tilbake i tid til den farlige leken med båra. Vi blir også med opp på fjellet på leting etter et helt spesielt tjern.
Ann-Iren synger og spiller piano, men ved flere anledninger har hun både 2 og 3 musikere med seg på scenen. Hun er både sanger og sangskriver, og har en fot plassert i den nordnorske visetradisjonen og en fot innenfor jazztradisjonen. Ann-Iren har turnert både i Europa og her hjemme og hun har høstet lovord for sin klare stemme, gode sangtekster og varme tilstedeværelse på scenen.
Norsk Viseforum har plukket opp en viseperle fra Vesterålen som de mener det er på høy tid å få frem i lyset. De tildelte henne sitt Rævspark-stipend i 2018 og nå kommer Ann-Iren Hansen med både ny plate og turné.
Hennes musikalske univers plasserer deg ytterst på en holme i kraftig nordavind. Havet er mørkt med store dyp, men heldigvis er det akkurat passe avstand mellom livbøyene av lys. De tekstlige bildene er friske, uvanlige og overraskende mens klisjéene er få og Ann-Iren Hansen har ikke ufortjent blitt sammenlignet med en ung Kari Bremnes.
Visetalentet slipper sitt tredje album, «Ikkje lukk hjertet igjen», i mars 2019 - men singelen «Ensomheta og æ» er allerede ute. Det er en mektig låt om et sårt oppgjør. Ann-Iren viser sine høye kunstneriske ambisjoner i denne låtas dramatiske musikkvideo når hun stiger opp av havet akkompagnert av strykere fra Arktisk Filharmoni.
Nå skal Ann-Iren Hansen ta de nye låtene med på turné. Alene og bak et piano skal hun spille på en rekke etablerte scener rundt om i landet, deriblant Josefine Visescene i Oslo
https://www.annirenhansen.no

Torsdag 4.april kl. 19.00.  Røhnesalen                                                    Bill. 250/200/100
GROUPA
Svensker gjenskaper norsk folkemusikk!
I sin albumserie Kind of Folk fortsetter Groupa å utforske og gjenskape den nordiske folkemusikken – denne gang med fokus på Norge. Trioen kombinerer tradisjonelle melodier med innovativ instrumentering og fintfølte improvisasjoner. Det nye albumet er en oppfølger av den gramminominerte Kind of Folk – Vol. 1 Sweden fra 2016.
Groupa bruker musikk som spilles i alt fra bryllup til begravelser, fra
kulokk til Grieg. Ofte handler det om dansemusikk som er blitt fremført av spelemenn. Groupa strekker låtene ut, betrakter dem fra forskjellige vinkler og i skiftende belysning, og gjør dem til sine egne. Noen ganger kan du bare høre en antydning av orginalmelodien.

Terje Isungset - slagverk/mungiga
Mats Edén - feler
Jonas Simonson - fløyter

Torsdag 6.juni kl. 19.00.  Røhnesalen.                                                         Bill. 250/200/100
STAMPESTUEN
Stampestuen slapp sin debutplate «Brev fra Amerika» våren 2018 til strålende mottakelse. Musikken på platen er basert på gamle emigrantviser fra begge sider av Atlanteren.

Annar By, gitar og sang
Beate Børli Løkken, sang
Jon Brodal, fele
Anders Lillebo, trekkspill

Allerede den første gangen de fire medlemmene i Stampestuen spilte sammen skjønte de at de hadde et unikt uttrykk. Anders Lillebo, Beate Børli Løkken, Jon Brodal og Annar By var alle godt etablerte musikere på den norske jazz-og folkemusikkscenen før deres felles interesse for gammel visemusikk brakte dem sammen. De fant raskt tonen både på og utenfor scenen og bestemte seg for å danne bandet Stampestuen. Sammen arbeider de med gamle viser fra inn- og utland, og forsøker å trekke disse inn i vår tid. Stampestuen ønsker først og fremst å være historiefortellere, og slik gi lytteren et innblikk i de mange skjebnene som skjuler seg bak disse tekstene.
I arrangereringen av musikken henter de inspirasjon fra ulike sjangre som jazz, pop og folkemusikk men forsøker likevel å være tro mot den opprinnelige «sjelen» i visene. Gjennom en innovativ bruk av instrumenter som trøorgel, hardingfele, dulcimer og salmodikon skaper de et spennende sound som presenterer de gamle tekstene på en god måte.
Stampestuens debutplate «Brev fra Amerika» tar for seg emigrant-viser og annen musikk som knyttes til den norske utvandringen til Amerika.

Lørdag 8.juni kl. 14.00. Tante Gerda
BAARDSEN
BAARDSEN er artistprosjektet til Stavangerfødte Trond Helge Bårdsen, som de siste 20 årene har vært en del av Oslo sitt yrende musikkliv både som artist og musiker i diverse musikalske prosjekter. 
21. September 2018 slapp artisten sitt andre norskspråklige album "Sopp under fasaden", oppfølgeren til "Skygger fra ei aen tid" (2015)
Det nyeste albumet mottok støtte både fra tekstforfatterfondet og arbeidsstipend fra tono i forbindelse med komponeringen og høstet bl.a en femmer i Stavanger Aftenblad. Musikken til Baardsen er preget av personlige tekster i et slags viseformat, men som regel med rockens estetikk sterkt til stede både i sjel og fremføring. Musikken fremføres da også "live" i to formater - enten nakent med piano og gitar som akkompagnement til Baardsen´s vokal - eller akkompagnert av et dyktig band, bestående av musikere fra Oslo´s musikkmiljø, med Baardsen i front enten på piano, gitar, med tekster på rogalandsk i sentrum.

Baardsen har i forbindelse med lanseringen av sitt nyeste album (som ennå ikke er helt over) spilt 9 konserter i de to forskjellige formatene. 
Turnéen har til nå besøkt Oslo, Asker, Trondheim, Fredrikstad, Horten, Sandefjord og Stavanger
Turneen er støttet av FFUK og MFO´s vederlagsfond.
Baardsen har hatt en rekke låter på spillelister som NPS, New Nordic Indie m.m og har hatt utstrakt radiospilling både nasjonalt og regionalt
Han har også vært på en rekke turneér både i solo og bandformat.

Anmeldelser:
".... Baardsen synger som han mener det" - Terningkast 5, Geir Flatøe, Stavanger Aftenblad 21.09.2018
https://www.aftenbladet.no/kultur/i/4deVRG/Jarbu-i-eksil

".......en sånn artist som greier å kombinere diktning med historiefortelling, uten at det blir platt. Med enkle grep evner han å sette ord på en ensomhet som mange opplever når de bikker middagshøyden i livet…..”
https://www.platespilleren.com/singler/blog/baardsen-har-skjont-det

Linker:
Nettside:
http://baardsenmusic.com/
Facebook:
https://www.facebook.com/pg/BaardsenNorway/events/
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/0K1jxLWGXLWAnxi0ifYmon?si=Y15YcHZzQYKbxDFhQ6-e2g

Velkommen! Hatten går